Cybex Sirona / Achterwaarts gericht autostoeltje

Cybex Sirona

De Cybex Sirona laat zich kenmerken door het feit dat dit stoeltje zowel voorwaarts als achterwaarts in de auto kan worden geplaatst. Uit Zweeds en Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat het tot 5 X veiliger is om een kind tot 4 jaar in ieder geval achterwaarts in de auto te vervoeren. Er zijn maar erg weinig autostoeltjes op de markt waar het achterwaarts of tegen de rijrichting in vervoeren van uw kind mogelijk is.

Dat dit niet standaard is, is eigenlijk erg verwonderlijk.  Zoals gezegd in het tegen de rijrichting in vervoeren van een kind tot 5 X veiliger omdat de krachten bij een frontale botsing over de volledig rug wordt afgewenteld in plaats van op de schouder en nek van het kind. In Zweden is het zelfs verplicht om een kind tot 4 jarige leeftijd achterwaarts te vervoeren! De Cybex Sirona is hier dus op voorbereid net zoals de Besafe Izi Combi X3 overigens.

Uit onderstaand fimmateriaal blijkt duidelijk waarom het achterwaarts vervoeren van kinderen zo belangrijk is. De verschillen in impact op het lichaam van uw kind zijn enorm, overtuig u daarom zelf door de beelden aandachtig te bekijken . De Sirona voldoet dus aan de eisen van achterwaartse verplaatsing. Veelal wordt gedacht dat kinderen miniatuur versies van volwassenen zijn maar niets is minder waar. Bij een klein kind kan het hoofd tot wel 25% van het lichaamsgewicht vertegenwoordigen, iets wat bij een ongeval erg in het nadeel van het kind uitpakt. Immers door de krachten die vrij komen wordt het hoofd feitelijk weg-gecatepulteerd  van het lichaam. De krachten die hierbij vrijkomen op nek en rugwervels is enorm. Dit leidt niet zelden tot zwaar letsel of zelfs erger.

De Cybex Sirona probeert de gevolgen van een auto ongeval tot een minimum te beperken, overtuig u zelf.

Cybex Sirona, de Achterwaartse autostoel bij Babyveilig.nl

Achterwaarts geplaatste Autostoeltjes zijn 5 X Veiliger, kijk voor meer info op www.babyveilig.nl

Comments are closed.